Cele mai tari inventii care ti-au schimbat viata


10. Francis H. Richards

10 francis h richards

Nascut in 1850 in Connecticut, SUA, Richards a trebuit sa aleaga intre a urma un colegiu tehnic sau a deveni masinist. A ales sa fie masinist si a inceput sa lucreze sub atenta supraveghere a tatalui sau, de asemenea inventator implinit. Printre cele mai notabile inventii se numara Richards Envelope Machine (n.r. un dispozitiv cu ajutorul caruia se fac plicurile pentru scrisori) care printeaza, impacheteaza, lipeste si numara 80.000 de plicuri intr-o singura zi.

9. Melvin De Groote

9 melvin de groote

Nascut in 1895, De Groote a lucrat ca expert in arome la Institutul Mellon. S-a zvonit ca a fost angajat de Coca-Cola sa reinventeze gustul bauturii dupa ce compania a fost nevoita sa renunte la ingredientele alcoolice, interzise pe vremea Prohibitiei in SUA. Printre inventiile notabile se numara agenti de dezemulsificare care separa petrolul de sare, sulf si apa. Fara acesti agenti combustibilul ar fi fost prea coroziv pentru a putea fi transportat.

8. Leonard Forbes

8 leonard forbes

Forbes s-a nascut in anul 1940 si are o cariera universitara impresionanta. A urmat cursurile a nu mai putin de patru universitati – Universitatea Davis din California, Universitatea Fayetteville din Arkansas, Universitatea de Stat din Portland si Universitatea de Stat din Oregon. Printre lucrurile notabile pe care le-a inventat se numara o metoda de a aseza semiconductoarele astfel incat sa mareasca performanta acestora.

7. John F. O’Connor

7 john f o connor

O’Connor s-a nascut in 1864, insa nu se stiu foarte multe lucruri despre viata acestuia. Cea mai notabila inventie este aparatul de rulare al locomotivei. El serveste pentru preluarea si transmiterea greutatii locomotivei la sine precum si la deplasarea ei pe calea ferata.

6. Donald Weder

6 donald weder

Nascut in 1947, Wender e inca activ. Este presedintele companiei floristice Highland Supply Corporation din 1977. Inventiile lui Wender sunt legate de industria floristica. A inventat mai multe moduri e a impacheta flori si ghivece si diferite materiale care pot fi folosite in acest scop.

5. Paul Lapstun

5 paul lapstun

Printre inventiile acestuia se numara un sistem care nu permite trimiterea unui email catre o alta persoana daca expeditorul nu are cartea de vizita a destinatarului.

4. George Albert Lyon

4 george albert lyon

George Lyoon s-a nascut in 1882. Este inventatorul barei de protectie pentru automobile.

3. Thomas Edison

3 thomas edison

Unul dintre cei mai notabili inventatori din istoria SUA, supranumit si “Vrajitorul din Menlo Park”. Edison a trait intre anii 1847 si 1931. Este inventatorul becului, a fonografului (n.r. aparat folosit pentru inregistrarea si reproducerea mecanica a sunetelor) si a unui tip de masina de scris imbunatatita, care perforeaza hartia.

2. Shunpei Yamazaki

2 shunpei yamazaki

Nascut in 1942, fizicianul japonez l-a intercut pe Edison in topul inventiilor in 17 iunie 2003. Cea mai notabila inventie este tehnologia TFT (n.r. thin-film transistor), pe care se bazeaza functionarea LCD-urilor si a plasmelor.

1. Kia Silverbrook

1 kia silverbrook

S-a nascut in 1958 si detine brevete in numesoare domenii, de la muzica la inginerie mecanica. Cea mai notabila inventie este insa Memjet, o tehnologie de printare color la viteza mare. Cand a anuntat inventia, in 2007, tehnologia creata era atat de avansata incat multi au crezut ca este vorba despre o farsa.

Autor: businessinsider.com / stirileprotv.ro

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.