Gandacii care omoara si mananca broaste


gandaci care omoara si mananca broaste

Un studiu realizat recent, scoate la suprafat noi detalii despre mediul de viata al gandacilor si despre cum acestia pot omora chiar si broastele pe care le mananca apoi.

Cercetatorul Gil Wizen de la Universitatea Tel Aviv din Israel, a descoperit un tip de gandac care are gusturi ciudate in ceea ce priveste hrana. Gandacul Epomis omoara amfibieni cu dimensiuni mult mai mari decat ai acestuia, dupa care ii mananca.

Insecte, Viermi si amfibieni au fost pusi intr-un loc in care era si gandacul Epomis pentru a vedea cu amanuntitul cum reactioneaza aceasta specie de gandac. Rezultatul a fost unul surprinzator pentru cercetatori, cand au vazut ca gandacul omora tot ce prindea, dupa care incea sa manance prada de la picioare in sus.

"Amfibienii sunt animale de prada tipice insectelor, care se hranesc in special cu gandaci de sol. Atacurile gandacilor pe broaste filmate recent cu succes au adus noi perspective asupra interactiunilor amfibieni-insecte, deoarece nevertebratele vaneaza animalele vertebrate", spune cercetatorul Gil Wizen de la Universitatea Tel Aviv din Israel.

Gandacii nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste mancarea. Acestia se hranesc cu amfibieni de toate tipurile, de la broaste raiase, la tritoni si salamandre.

Gandacul ucide amfibienul muscandu-l de spate pentru al paraliza, apoi o devoreaza de la picioare in sus.

Sursa: livescience.com

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.