Avionul viitorului arata mai ceva ca in filmele SF


avionul viitorului arata mai ceva ca in filmele sf 1

Pasagerii viitorului vor avea parte de o cabina de pilotaj prin care se va vedea orice. Acest tip de transport, cu cabina "inteligenta" si jocuri interactive, ar putea deveni unul obisnuit, peste aproximativ 40 de ani, in 2050.

Conceptul a fost realizat in Londra de catre compania Airbus si a fost dezvaluit aseara intregii lumi.

clasele "business" si "economic" vor fi inlocuite, in fata, de zone pentru relaxare si un bar complet dotat pentru socializare, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Pasagerii vor fi in stare sa vada absolut orice in timpul zborului, atat in partile laterale ale avionului, cat si in fata, prin cabina de pilotaj. Ba, mai mult decat atat, peretii aparatului se vor schimba in functie de lumina exteriora, de afara. Vor exista, de asemenea, display-uri holografice de tip "pop up", precum si lumini interioare destinate relaxarii, care se vor aprinde in functie de caldura corpurilor umane.

Multe dintre tehnologiile de baza, precum scaunele anatomice si afisajele electronice de la nivelul capului, se aplica deja in prezent, insa ramane un mister modalitatea prin care Airbus va reusi sa aplice aeronavelor un invelis transparent.

Conceptul cabinei va fi bazata pe o structura bionica. Acest lucru va permite ca aparatul sa beneficieze atat de rezistenta, cat si de o cabina "inteligenta", care va controla temperatura aerului. De asemenea, aceasta cabina poate deveni transparenta, oferind pasagerilor imagini panoramice, citat din Daily Mail.

Pasagerilor vor putea să se bucure de un joc de golf virtual sau sa ia parte la conferinţe interactive, în timp ce cabina "identifică şi răspunde" pentru "nevoile călătorilor.


Autor: Daily Mail

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.