Descoperire ce poate da peste cap un secol de cercetari. Viteza luminii a fost depasita


descoperire ce poate da peste cap un secol de cercetari viteza luminii a fost depasita

Oamenii de stiinta de la Acceleratorul de Particule CERN au facut o descoperire ce poate fi revolutionara.

"Particule microscopice de materie au depasit viteza luminii". Stiu ca suna nebunesc, insa potrivit cercetatorilor de la CERN este posibil, de si, nici lor nu le vina sa creada ca este posibil asa ceva.

Ei vor publica descoperirea online si asteapta opiniile oamenilor de stiinta din intreaga lume, fiindca este posibil sa fie o eroare de care nu-si dau seama inca.

“Visul meu este ca un alt experiment, independent de al nostru, sa descopere acelasi lucru. Atunci voi fi linistit. Acum noi nu afirmam nimic, vrem doar sa fim ajutati de comunitatea stiintifica, pentru a putea intelege rezultatul nebunesc al testului nostru, pentru ca este chiar un rezultat nebunesc. Iar consecintele pot fi extraordinare”, declara fizicianul Antonio Ereditato pentru BBC.

Pan acum, teoria lui Albert Einstein care se bazeaza pe ideea ca nimic nu poate depasi viteza luminii, nu a fost contrazisa. Insa daca cercetarile  de la CERN sunt confirmate a fi reale, atunci inseamna ca un secol de cercetari stiintifice ar trebui revizuite.

Sursa: BBC News

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.