Peperomia, excelenta planta-companion


peperomia excelenta planta companionPeperomia este mai degraba o planta-companion decat o vedeta. Cu frunze mai mici sau mai mari, ea este un bun insotitorpentru plantele decorative prin flori sau pentru plantele care au un frunzis colorat spectaculos.

Aceste plante sunt relativ mici si compacte, cu frunzis in nuante de verde sau roscate, simple sau variegate, cu venatia proeminenta. Peperomia face parte dintre acele plante putin pretentioase la care singura problema ar putea-o reprezenta apa in exces.

Pe piata noastra se gasesc la standurile cu plante mixte: plante mici la preturi mici. Anumite varietati se vand la dimensiuni mai mari, dar preturile raman accesibile. Primavara, atunci cand se ivesc mai multe prilejuri de a oferi un dar, se obisnuieste ca aceasta planta sa fie folosita in aranjamente speciale, alaturi de trandafiri, de ceropegia etc.

Exista mai multe varietati de peperomie, unele cu frunze alungite, altele cu frunze rotunde sau cu venatie pronuntata in relief etc. Alegeti varietatea corespunzatoare, in functie de necesitatile dvs.

Puteti compensa lipsa unor elemente decorative (arce, fluturasi, panglici) sau prin folosirea, la plantare, a unor recipiente spectaculoase.

Ingrijire

Udarea se face moderat, numai cand pamantul din ghiveci e uscat. Necesita un deranj bun al apei, altfel exista riscul putrezirii radacinilor.

Asezati peperomia la lumina, eventual cu soare direct numai dimineata, iar cand o folositi in asociere cu plante spectaculoase, n-o neglijati.

Atentie!

Nu folositi ghivece mari sau ghivece foarte adanci! Coletul cu radacini este relativ mic si, daca folositi ghivece mari, se va acumula apa de udare, iar plantele se vor deteriora treptat, apoi vor muri.

Autor: Revista Kaufland

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.