Despre orhidee


despre orhidee e1327767782594

Nu este de mirare ca sunt atat de apreciate! Orhideele ne ofera flori splendide fara a avea nevoie de multa ingrijire si ne incanta mereu cu forme noi suave si gratioase. Orhideele Phalaenopsis sunt colocatari foarte placuri: infloresc tot anul, cresc in sufrageria calda si nu au nevoie de multa ingrijire. In functie de tip, ele pot avea 20 pana la 30 de flori.

Locul: orhideele obisnuite de camera cresc excelent in sufrageriile calde. Amplasati plantele intr-un loc luminos, dar nu in bataie soarelui.

Apa: cea mai importanta regula: o data pe saptamana este suficient. Udati incet si temeinic, astfel incat radacinile sa se imbibe bine. Apa in exces trebuie scursa din farfurioara sau din suport. Alternativa practica: scufundati radacinile, o data pe saptamana, in apa la temperatura camerei.

Clima: o umiditate a aerului de 40-50%, care este considerata ideala pentru camerele locuite, este suficienta pentru orhidee. Stropirea, care se recomanda a fi frecventa pentru marirea umiditatii din aer, poate sa dauneze decat sa foloseasca orhideelor.

Hrana: este de ajuns sa administrati orhideelor un ingrasamant special, o data pana la cel mult de doua ori pe luna.

Pamant: orhideele cresc in pamant special, care corespunde unor necesitati specifice acestor plante. Pamantul se schimba de obicei odata la 2 ani.

Flori: la orhideele Phalaenopsis, tulpinile ofilite nu se taie complet, ci pana la o lungime de 2-3 ochi (ingrosarile de pe tulpina). Din ochi rasare de obicei o tulpina noua.

Autor: Revista Kaufland
Sursa foto: gradinamea.ro

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.