Cum scapam de ochelarii pentru citit


cum scapam de ochelarii pentru citit e1350219554922Te-ai gandit vreodata ca miopia se poate vindeca? Rasunsul este "da" si nu avem nevoie de exercitii complicate sau de cine stie ce lentile pentru a ne imbunatati vederea. Asadar, pentru a va ajuta sa scapati definitiv de ochelarii pentru citit, am decis sa va prezentam cateva exercitii simple, dar cu rezultate excelente, cu o conditie: sa le si aplicati!

Presbiopia sau ochelarii pentru citit

Presbiopia este o boala a ochilor ce consta in pierderea capacitatii de a focaliza obiectele aflate la distante mici fata de noi, cu alte cuvinte cristalinul devine mai dur si mai putin elastic. De obicei se manifesta in jurul varstei de 40 de ani si, asa cum spun medicii oftalmologi, este un semn al imbatranirii.

Cum va puteti da seama ca aveti presbiopie?

Afectiunea este uosr de recunoscut, deoarece atunci cand cititi ceva, pentru a vedea mai clar, simtiti nevoia a indepartati din ce in ce mai mult obiectul de ochii dvs. Acesta este momentul in care aveti nevoie de ochelari pentru citit si, prin urmare, trebuie sa mergeti la oftalmolog. Presbiopia necorectata de numeroase stari neplacute, precum oboseala la citit, inrosirea ochilor, somnolenta, dau dureri de cap ori migrene. In acest caz, medicina traditionala ofera doua alternative: fie corectia optica pentru prescrierea ochelarilor pentru citit sau a lentilelor de contact, fie corectia chirurgicala.

Daca doriti sa incercati aceasta ultima varianta, va recomandam sa va informati foarte bine inainte de a face acest pas si, mai ales, sa faceti tot ce este posibil pentru a evita operatia. Desi aparent inofensiva,corectia chirurgicala este o metoda prin care vederea dvs. se va imbunatati, cu siguranta, dar exista si cazuri in care aceasta operatie nu are niciun efect. Prin urmare, dupa ce ati cheltuit foarte multi bani, este posibil sa vi se aduca la cunostinta faptul ca operatia nu a reusit, fara alte explicatii. Mai mult decat atat, nu vi se spune niciodata ca, in urma acestei operatii, cicatricea ramasa pe cornee nu se mai vindeca!

In Canada si SUA exista deja proiecte de lege prin care persoanele care au suferit operatii cu laser li se va interzice sa mai conduca pe timp de noapte. In acest sens, sunt aduse numeroase dovezi care confirma ca, prin corectia chirurgicala a presbiopiei, se produce o pierdere substantiala a abilitatii persoanei de a putea distinge detaliile in conditii de luminozitate slaba, dar si atunci cand lumia bate din spate.

In Marea Britanie, chirurgia refractara a fost adaugata pe lista factorilor de risc, dupa ce s-a dovedit ca 80% dintre persoanele supuse operatiilor cu laser nu mai vedeau semnele de circulatie de la o distanta de 55 de metri.

Asadar, doar dvs. sunteti in masura sa decideti in aceasta privinta!

Scapati totdeauna de ochelarii pentru citit!

Va vom oferi acum cateva exercitii utile, ce va vor ajuta sa scapati definitiv de ochelarii pentru citit si, totodata, sa va pastrati o vedere sanatoasa, indiferent de varsta.

De asemenea, va reamintim ca veti obtine rezultatul dorit, doar daca veti face exercitiile zilnic! Prin urmare stabilitiva un orar fix si incercati sa il respectati, daca doriti cu adevarat sa cititi clar.

1. Exercitiu de citire

Luati o foaie de hartie pe care este tiparit un text oarecare, dar care sa contina mai multe tipuri de scriere. Ar fi indicat ca textul sa inceapa cu un paragraf scris cu litere mari, apoi cu litere din ce in ce mai mici. Nu va ingrijorati in privinta textului! Daca nu stiti de unde il puteti procura, apelati la nepotii favoriti, care se pricep de minune la tehnica, sau la un centru de fotocopiere, si explicati-le ce anume doriti.

La lumina zilei, cu foaia in fata, va asezati cu spatele la fereastra, pentru a avea o luminozitate cat mai buna, si incepeti sa cititi pana la randul unde vedeti textul perfect clar. Apoi va opriti, intoarceti foaia cu susul in jossi scanati spatiile albe dintre randuri. Reintoarceti pagina si cititi din nou, urmarind cu atentie daca vederea dvs.s-a imbunatatit. Daca puteti vedea mai jos de randul la care va-ti oprit, inseamna ca va aflati pe drumul cel bun, dar continuati sa repetati de mai multe ori acest exercitiu.

In cazul in care vedeti mai putin clar cu un singur ochi, incepeti sa lucrati mai intai cu acesta, pana cand se ajunge la un echilibru intre cei doi.

Atentie! Pentru recapatarea flexibilitatii vederii, exercitiul se va efectua zilnic, la fiecare 15 minute, de cate ori puteti! Este posibil sa-l faceti si de 50 de ori pe zi, dar asta in functie de cat sunteti de motivati!

2. Exercitiul cartii de vizita

Pentru persoanele care lucreaza mult la birou, acest exercitiuse poate face cu o simpla carte de vizita, pe care o vom pendula inainte si inapoi, in fata noastra, pana la o lungime de brat, incercand sa vedem perfect clar diferitele dimensiuni ale literelor, dupa metoda de mai sus.

3. Energizarea

Intrucat ochiul este un organ pretios pentru fiecare dintre noi, va recomandam sa nu-l lasati niciodata sa oboseasca. De fiecare data cand constatati ca v-ati fortat vederea, opriti-va, frecati-va cu putere palmele si acoperiti-i, fara a exercita presiune asupra lor. Stati asa aproximativ 5-10 minute, dupa care va puteti intoarce la treaba.

Sursa: Revista Focul Vietii

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.