Moartea misterioasa a lui Papa Ioan Paul I


Moartea misterioasa a lui Papa Ioan Paul IPapa Ioan Paul I a murit in conditii misterioase dupa doar 33 de zile de la alegerea sa. Cine s-a aflat in spatele mortii premature a noului Papa?

Potrivit conspirationistilor, Papa Ioan Paul I a fost ucis de catre conservatori din cauza ca acesta isi bagase prea mult nasul in a depista coruptia care se afla in spatele Bisericii Catolice.

Dupa ce Papa Pius IX a reusit cat a fost in fruntea Bisericii Catolice sa dea un decret prin care legea sau taxele nu mai puteau atinge Biserica, iar banii puteau fi distribuiti fara a da socoteala cuiva, membrii conservatori ai bisericii doreau cu orice pret sa mentina aceasta putere deplina.

Ca atare, s-au gandit ca cel mai potrivit pentru conducerea Bisericii Catolice este Papa Ioan Paul I pentru ca il puteau controla eficient. Insa lucrurile nu aveau sa stea asa. La scurt timp dupa numirea in functie, Papa Ioan Paul I a inceput ancheta sa proprie pentru a descoperi si a inlatura coruptia in care erau bagati membrii conservatori ai bisericii in colaborare cu mafia.

Conservatorii n-au stat mult pe ganduri si-au pus imediat la punct un plan pentru eliminarea papei Ioan Paul I. In seara zilei de 28 septembrie 1978, Papa Ioan Paul I avea sa moara, iar langa patul lui a fost gasita o sticluta cu medicamente pentru hipertensiune arteriala.

Nici pana in prezent nu exista un certificat public de deces al papei. Desi legea italiana impune sa se scurga cel putin 24 de ore pana la imbalsamarea unui cadavru, conservatorii s-au asigurat ca Papa a fost imbalsamat in termen de 12 ore. Si cu toate ca procedura de imbalsamare presupune indepartarea sangelui si a organelor interne, cadavrul papei a fost lasat asa cum era. Prin urmare, nimeni nu a avut ocazia sa verifice daca papa fusese sau nu otravit.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.