Morala vietii vazuta prin caii de la caruta


Morala vietii vazuta in caii de la caruta 1Poate cea mai potrivita morala a vietii din zilele noastre:

Stiti cum e viata? Alergi ca nebunu de dimineata pana seara si cand obosesti, cumperi un cal. Te urci pe sa si mergi mai departe si ii dai inainte. Si de atata stat acolo cocotat in sa, incepe sa te doara fundul si iti cumperi o caruta. Stai bine in caruta, dar caruta merge mai incet. Si iti mai cumperi doi cai ca sa te duca mai repede. Si te duc mai repede. Si cand crezi ca esti in goana aia mare, trece pe langa tine unu cu patru cai la caruta. Iti mai cumperi doi cai la caruta ca sa ai si tu patru cai. Dar nu apuci sa te bucuri ca ai patru cai la caruta, ca trece pe langa tine unu cu sase cai. Si iti mai cumperi inca doi cai, sai ai sase, ca doar nu te lasi nu?... Ai sase cai la caruta? Intalnesti pe unu care are 8 cai la caruta. Ti-ai luat opt cai? Dai de unu care are 10 cai. Si atunci ce faci intr-un final?
Daca esti baiat destept, intorci caruta si o iei invers si traiesti pana mori printre cei care au mai putini cai ca tine. Daca esti prost, o iei inainte si te fugaresc ceilalti cu caii lor pana te prinde moartea pe drum. (Citat din serialul Las Fierbinti)

Cati dintre dumneavoastra nu-si doresc ca la locul de munca sa-si depaseasca anumiti colegi din punct de vedere profesional si au intampinat dificultati? Sau in afaceri, cand doriti sa va depasiti concurenta si nu reusiti. Chiar si in online, daca aveti un bolg/website cu vizitatori putini si va uitati la altii care au cu miile si va zbateti sa aveti si voi la fel, dar fara rezultate pozitive. Parca va aflati intotdeauna cu un picior în spatele celorlalti si orice ati face nu reusiti sa realizati ceea ce va propuneti.

Prin astfel de momente am trecut, trecem si poate vom mai trece, caci viata e o aventura cu bune si rele.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.