Formula Coca-Cola


Formula Coca-Cola

Formula Coca-Cola

Bautura Coca-Cola este bazata pe o formula ramasa secreta de acum 125 de ani. Pentru prima data in istorie compania americana Coca-Cola expune in public caseta in care este pastrata formula secreta a celebrei bauturi racoritoare. Scoasa din seiful unei banci din Atlanta, in care a fost tinuta in ultimii 86 de ani, caseta poate fi vazuta de vizitatorii muzeului The World of Coca-Cola din Atlanta.

Dupa inventarea, in anul 1886, a bauturii Coca Cola de catre farmacistul din Atlanta John S. Pemberton, formula acestei bauturi carbogazoase a ramas secreta. Ea este cunoscuta de un numar restrans de persoane si nu este scrisa niciodata pe hartie sau pe alte suporturi.

Insa, in 1919, pentru a beneficia de un imprumut bancar, proprietarul de atunci al companiei, Ernest Woodruff, le-a cerut predecesorilor sai sa scrie formula pe o foaie de hartie, depusa intr-o banca din New York. In 1925, cand imprumutul a fost rambursat, Ernest Woodruff a reintrat in posesia formulei scrise si a depus-o intr-o banca din Atlanta, unde a ramas pana cand a fost mutata la muzeu.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.