Leopardul


Leopardul

Leopardul

Leopardul este un foarte bun echilibrist. Această felină robustă și solitară petrece într-adevăr o mare parte din timp în arbori, supraveghindu-și teritoriul care se poate întinde pe mai mult de 100 km2. Când se lasă noaptea, el își părăsește adăpostul și pleacă la vânătoare.

Prada sa preferată o constituie gazelele și babuinii. Are puțini dușmani; doar leii, hienele și babuinii mari îndrăznesc să-l atace și omul, care îl vânează pentru blana sa. Știai că leopardul și pantera nu sunt decât unul și același animal? Unii sunt negri, ca Bagheera din Cartea junglei, alții sunt aproape albi, ca leopardul zăpezilor.

Atunci când femela este gata de împerechere, ea secretă o urină specială care atrage masculii. Aceasta declanșează un turnir între masculi, din care nu iese decât un singur învingător. Patru luni mai târziu femela aduce pe lume între 1 și 6 pui. Ei își părăsesc mama la vârsta de aproape 2 ani, pentru a începe să trăiască singuri.

Acesta reprezintă una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40–80 kg, o înălțime de 60–80 cm și cu o lungime a corpului de până la 2 m. Poate trăii până la 10-15 ani.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.