Aksakov Alexander (1832-1903)


Aksakov Alexander

Aksakov Alexander

Aksakov Alexander a fost cel mai important investigator rus din epoca victoriană. Descrierile lui asupra mediumilor, ca Florence Cook și materializările ei integrale, oferă confirmări independente și utile ale rapoartelor lui Crooks și ale altor cercetători metapsihici.

Încercând să explice ceea ce văzuse, Aksakov Alexander a emis teoria că ființa materializată este într-un sens "dublura" mediumului, astfel că dacă o formă materializată e prinsă și ținută, faptul că reiese ca fiind trupul mediumului nu reprezintă în mod necesar o indicație a fraudei: poate va fi vorba de fuziune.

Într-o emoționantă evaluare a muncii lui de-o viață, Aksakov Alexander admitea că avea relativ puțin de arătat în materie de probe; "dar dacă, până la urmă, soarta mea a fost de a fi așezat o piatră din templul spiritului, clădit de la veac la veac de către oamenii adevărați - aceasta va fi cea mai înaltă, și singura recompensă pe care m-am străduit vreodată s-o șterg".

Cea mai importantă carte a sa este "Animism and Spiritism".

Dex: Medium (sau mediu) este considerată o persoană care poate trece în stare de hipnoză, de tranșă, și despre care, în practicile oculte, se crede că poate comunica cu spiritele și poate servi ca intermediar între ele și cei vii.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.