Elisabeta I – „Regina Virgină a Marii Britanii”


Elisabeta I
Elisabeta I, „Regina Virgină a Marii Britanii"

Elisabeta I

Elisabeta I, „Regina Virgină a Marii Britanii", care și-a dedicat întreaga viață unui regat în care și-a pus toate speranțele și încrederea deplină, a fost una dintre femeile care a avut un cuvânt de spus într-un anturaj al bărbaților. Ambițioasă și curajoasă, Regina Angliei a transformat o insulă izolată și evitată de lume, într-una dintre cele mai puternice și prospere națiuni ale Europei. A câștigat încrederea supușilor săi și a luptat împotriva dușmanilor patriei, pentru binele poporului, învingând Armada Spaniolă.

Domnia reginei Elisabeta I este denumită era elisabetană sau epoca de aur, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial. Marii dramaturgi William Shakespeare, Christopher Marlowe şi Ben Jonson au avut o carieră înfloritoare în timpul domniei reginei Elisabeta.

Una dintre coloniile engleze din America de Nord, ulterior inclusă în Statele Unite ale Americii, a fost denumită după porecla reginei Elisabeta: Virginia, amintind atât de fecioria sa - reală sau doar pretinsă -, cît şi de zodia în care s-a născut.


Sursa: Prof. Sima Violet, Bogdan Alexandra, Condrat Doina, Nitache Ariadna, Sechila Violeta

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.