Scrisoarea familială. Exemplu


Scrisoarea familială.

Scrisoarea familială

Scrisoarea familială este scrisoarea adresată copiilor, părinților sau unor rude, prin care se transmit informații referitoare la viața personală, de familie.

Exemplu:

Petre, dragul mami,

Nici nu știi cu câtă bucurie am citit cartea poștală ilustrată! Mi se părea că ești aici li glasul tău se aude din dudul de lângă poartă...

Îmi spui că primele zile de tabără te-au încântat și că petreci bine - așa cum meriți la sfârșitul vacanței mari. Să fii ascultător și să nu intri prea mult în apă!

Acasă vei regăsi totul ca în ziua în care plecării. Ba nu! Avem o supriză: vărul tău, Alexandru, a anunțat că vine în vizită în curând. S-ar putea să ajungeți odată, de aceea spune-ne sigur ziua sosirii ca să vă aștepte tata la gară.

Știi că Irina a adus acasă câinele? Nu voia să fii trist și în curând veți alerga din nou împreună spre malul râului.

Noi ne-am ocupat de grădină cu mare grijă și legumelor le merge bine. Primarul a vorbit într-o adunare despre munca pe care ai depus-o în timpul verii în folosul comunității. Am fost mândră de tine, băiatul meu, pentru că ne-ai ajutat mult, ai lucrat cot la cot cu ceilalți tineri din sat.

Aștept cu nerăbdare să te revăd și... mai înalt,

Mama


Sursa: Limba Română, Editura didactică și pedagogică București, 1984 – Scrisoarea familială – Mihaela Butoi, Gh. Constantinescu-Dobridor

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.