La ce antidot pentru mahmureala apeleaza romanii? Dar celelalte tari?
Dupa o mahmureala zdravana, care da dureri de cap, senzatii de voma, ameteli si asa mai departe, oamenii apeleaza la tot felul de alimente sau trucuri care sa indeparteze starile neagreabile.
In urma unor cercetari realizate recent, s-a depistat ca romanii apeleaza cel mai des la ciorba de burta. Insa imi vine greu a crede ca majoritatea romanilor apeleaza la acest fel de mancare pentru indepartarea suferintelor cauzate de excesul de alcool. Mai degraba muraturile sunt un leac la care apeleaza majoritatea mahmurilor.
Dar la ce trucuri apeleaza mahmurii din alte tari? Poi cercetarile spun ca:
– Germanii apeleaza la Hering murat (Heringul este un soi de peste);
– Italienii la cafea;
– S.U.A. la suc de rosii si oua;
– Danezii la sare;
– Polonezii la zeama acra de muraturi (ca si romanii dupa parerea mea);
– Olanda la bere (din popor se spune ca trebuie ca a doua zi cand te trezesti dupa o seara de betie, sa consumi un pahar de alcool, fiind considerat cel mai bun leac);
– Rusii apeleaza la crengi de mesteacan infrunzite (pentru a biciui toxinele afara din trupul bautorului, intr-o sauna);
– Chinezii la ceai verde;
– Japonezii la prune murate.