Franta considerata motorul Uniunii Europene


Franta considerata motorul Uniunii EuropeneFranta si Germania sunt considerate motoarele Uniunii Europene deoarece au sustinut in permanenta faptul ca majoritatea statelor din Europa trebuie sa adere la Uniunea Europena, in acest fel realizandu-se o uniune a batranului continent.

Franta avea un rol hotarator in deciderea integrarii unei natiuni in Uniunea Europeana. Spre exemplu, acestia au refuzat de doua ori ca Marea Britanie sa adere la UE, deoarece considerau ca le va pune in pericol rolul hotarator in Europa. Insa odata ce Pompidou ajunge presedinte, Franta aproba intrarea Marii Britanii in Comunitatea Europeana.

Mai mult decat atat la referendumul din 29 mai 2005 Franta respinge noua constitutie UE (principalele scopuri ale referendumului au fost înlocuirea suprapunerilor existente în actualele tratate care alcătuiesc actuala "constituţie" a Uniunii, să dea o formulă comprehensivă drepturilor omului pe teritoriul UE, şi să fluentizeze procesul de luare a deciziilor în actuala organizaţie de 25 de State Membre), ceea ce denota ca incepuse sa se teama de puterea sa in Europa.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.