Legenda Sfantului Graal


Legenda Sfantului Graal

Legenda Sfantului Graal

Cu toate ca multe versiuni ale legendei Sfantului Graal exista, unele elemente sunt regasite pretutindeni. Unele povesti incep cu Lucifer, care a fost la inceput un inger din Paradis, ce purta o coroana impodobita cu un smarald magnific.

Lucifer s-a rasculat impotriva lui Dumnezeusi a fost dat afara din rai. Smaraldul sau a cazut pe Pamant, unde cineva l-a transformat in Potir. In unele povesti, Graalul este infatisat ca un vas facut din argila sau lemn, iar in altele ca si o cupa de aur, batuta cu pietre pretioase sau un obiect scaldat in lumina orbitoare a soarelui.

Dupa Ultima Cina, Graalul a intrat in posesia lui Iosif din Arimathea, care a pus sangele lui Iisus in potir cand acesta era pe cruce. Iosif a ajuns la inchisoare, dar Graalul l-a tinut in viata, asigurandu-i hrana zilnica.

Eliberat din inchisoare, Iosif a calatorit in Franta, apoi la Glastonbury, in Anglia, carand cu el Sfantul Graal. Graalul ar fi disparut insa deoarece oamenii erau pacatosi. Ascuns intr-un misterios castel, a ramas pazit de catre urmasii sorei lui Iosif.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.