NASA Kepler a descoperit planeta invizibila


nasa kepler a descoperit planeta invizibila

Huffington Post: Kepler-19c exista, insa nu a fost vazuta de oamenii de stiinta.

Se pare ca planeta poate fi detectata decat prin efectul pe care il are pe o alta planeta din sistem, Kepler-19b. Potrivit comunicatului de presa, nava spatiala NASA Kepler, a observat o intarziere in orbita lui Kepler-19b, cauzata de atractia gravitationala a altei planete ce se afla in vecinatatea sa.

"Aceasta planeta invizibila se face cunoscuta datorita influentei Kepler-19b", a declarat Sarah Ballard de la Centrul de Astrofizica (CfA) intr-un comunicat de presa.

"E ca si cum cineva ti-ar juca o farsa. Suna la usa si apoi ar fugi. Esti sigur ca cineva a fost acolo, chiar daca nu ai vazut pe nimeni”, mai spune Sarah Ballard.

Intregul sistem solar se afla la 650 de ani-lumina de Pamant, in constelatia Lyra.

Potrivit CFA, orbita scurta a lui Kepler-19b, a facut posibila depistarea lui Kepler-19c.

Oamenii de stiinta stiu foarte putine despre aceasta lume nevazuta, insa au cateva indicii despre natura sa: Kepler-19c are mai multe personalităţi în concordanţă cu datele noastre. De exemplu, ar putea fi o planeta stancoasa pe o circulară de 5 zile pe orbită sau ar putea fi o planeta gazoasa pe o orbita alungita de 100 de zile, a declarat Daniel Fabrycky de la Universitatea din California, citat din Huffington Post.

Autor: Huffington Post

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.