Societatile misterioase care conduc lumea din umbra


societatile misterioase care conduc lumea

In multe carti de istorie apar niste societati despre care se presupune ca ar conduce lumea din umbra. La un moment dat aparuse si teoria ca vaticanul da ordin in intreaga lume.

In clasamentul realizat mai jos de listverse.com, nu este realizat pe marginea Vaticanului fiindca nu se stiu multe lucruri. Se vorbeste despre institutiile despre care o lume intreaga traieste cu convingerea ca acestea conduc din umbra.

1. Cranii si Oase (Skull&Bones)

Ordinul Cranii si Oase, o organizatie a Universitatii Yale, a fost creata in 1832 si este printre cele mai faimoase. Membrii sunt alesi dintre studentii universitatii. Se pare ca printre cei care fac parte din organizatie s-au numarat si presedinti ai SUA, senatori si judecatori, crezandu-se ca societatea formeaza elita politica. Un nume celebru asociat cu organizatia este George Bush. Una dintre teoriile create in jurul ordinului este aceea ca primii membri ai CIA au fost alesi din randul celor care apartineau organizatiei.

2. Ordo Templi Orientis

O organizatie mistica, infiintata la inceputul secolului XX si creata pe aceleasi linii precum Francmasoneria. Ordinul are la baza  practici oculte. In timpul ritualurilor se folosesc tinere virgine, copii si preotii. Zeii egipteni sunt invocati, la fel si diavolul, iar la un moment dat cei care participa la ritual se dezbraca. Organizatia exista inca in SUA, Marea Britanie si Europa.

3. Iluminati

Legenda ordinului dateaza din anii 1776. La vremea respectiva membrii grupului se proclamau ganditori iluminati. Treptat, organizatia a inceput sa fie vazuta drept o forta a dizidentilor, care ar fi dus chiar la Revolutia Franceza. Exista voci care sustin ca ordinul influenteaza si acum lumea politica de azi si ca isi doreste crearea unui "singur guvern" la nivel mondial bazat pe principii umaniste si ateiste.

4. Grupul Bilderberg

Nu este o organizatie secreta in sine, insa este la fel de misterioasa. A fost creata in 1954, sub forma unei conferinte la care se poate participa doar pe baza de invitatie. Printre cei care au apartinut grupului se numara sefi de stat.

5. Francmasoneria

Este cea mai faimoasa societate "secreta" din lume, avand aproximativ 5 milioane de membrii. Grupul a fost creat oficial in 1717.Initial, a fost creata ca o fratie intre persoane cu anumite idei filozifice, cum ar fi credinta intr-o fiinta superma.

Autor: listverse.com

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.