Ciupercile Pleurotus

 

ciupercile pleurotus e1336813078955

(Pleurotus Ostreatus) au fost cultivate pentru prima data in Germania in timpul celui de-al doilea razboi mondial ca si aliment de subzistenta datorita pneuriei de alimente.

Acest tip de ciuperci este foarte popular mai ales in bucataria asiatica (Japonia, Coreea, China) unde este folosit ca ingredient principal in prepararea diverselor supe sau sosuri. Gustul este deosebit mai ales atunci cand ciuperca este tanara. Pe masura ce evolueaza, textura devine atoasa iar gustul mai putin placut.

Ciupercile Pleurotus au in compozitie substante precum lovastatinul (2.8%) cu efect pronuntat in reducerea colesterolului dar si arabitol, un zahar care poate favoriza probleme gastrointestinale.

Se poate pastra la frigider, intr-o punga de hartie sau plastic maxim o saptamana. Ciupercile Pleurotus pot fi folosite pentru prepararea tocanitelor, a supelor (sunt folosite chiar pentru prepararea ciorbei de burta, unde inlocuiesc ingredientul principal). De asemenea pot fi preparate sub forma de snitel (prajite cu ou si faina), inlocuind cu succes carnea de porc sau pui.