Marea Britanie dorea sa puna mana pe SUA printr-un plan senzational cu automobile


Marea Britania dorea cu orice pret sa se razbune pe Statele Unite ale Americii care ii capturase coloniile prin secolul XX. Ca atare, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, englezii au conceput un plan ce urmarea sa distruga intreaga infrastructura a SUA.

In timpul anilor de prosperitate prin care au trecut SUA incepand cu sfarsitul anilor ’40 si pana in anii ’60, conspiratorii au ajuns la anumite intelegeri cu producatorii britanici de automobile care doreau sa-si extinda vanzarile in SUA. In scurt timp, marci precum MG, Triumph, Austin Healey si Jaguar au inceput sa vanda automobile foarte frumoase, dar ingrozitor de pretentioase si nesigure in trafic. Conspiratorii credeau ca drumurile din SUA care, in lipsa unui sistem modern de transport public, erau atat de importante pentru functionarea unui popor atat de numeros, vor fi blocate pe masura ce o mare parte a automobilelor britanice se vor strica si vor fi abandonate in zonele rurale. Colapsul economic care ar urma inevitabil ar slabi atat de mult natiunea americana incat o armata de soldati britanici ar putea ajunge in mars la Washington, preluand controlul statului.

Insa conducatorii Statelor Unite au aflat la timp ce se intampla si au introdus reglementari de siguranta menite sa-i aduca la faliment pe producatorii britanici de autovehicule, lucru care le-a si iesit.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.