Francmasonii conduc lumea?


Infiintata in secolul al XVI-lea, francmasoneria este o fraternitate mondiala binecunoscuta, care cupride, se estimeaza, circa cinci milioane de membri, se dedica operelor caritabile si promovarii corectitudinii morale si crede in existenta unei Fiinte supreme. Insa unii cred ca aceasta societate secreta are o agenda mult mai subversiva.

Exista o teorie conform careia francmasonii sunt o fatada pentru Illuminati, un grup puternic de personaje influente care detin, in taina, controlul asupra a numeroase aspecte legate de guvernare si societate. Se speculeaza ca scopul acestor Illuminati este de a crea o noua ordine mondiala care ar presupune guvernarea lumii ca un stat fascist, de catre un singur guvern.

Conform unei alte teorii, intre zidurile lojilor masonice n-ar fi pusa la cale o conspiratie pentru o noua ordine mondiala, ci pentru suprematia evreilor. Aceasta teorie afirma ca marii maestri si ofiterii lojilor sunt evrei de marca, politicieni, oameni de afaceri si alte personaje care se folosesc de reteaua fraternitatii pentru a-si sustine ambitiile privind dominatia mondiala. Faptul ca Hitler i-a persecutat pe francmasoni in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, aruncand in lagare si executandu-i pe mii dintre ei ca prizonieri politici, sugereaza ca el era convins de rolul iudaismului in cadrul acestei organizatii.

Altii considera ca francmasonii sunt un cult satanic al carui principal tel este sa deschida calea guvernarii lui Satan, ingenunchind crestinismul. Credinta francmasonilor intr-o Fiinta suprema este considerata de adeptii acestei teorii drept proba a naturii oculte a organizatiei si a dorintei pe care o au membrii ei sa-l vada pe Lucifer stapan asupra omenirii.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.