Teorii despre liniile de la Nazca


liniile de la Nazca

Liniile de la Nazca sunt situate pe un podis inalt din Anzii peruvieni ai desertului Nazca, la 400 km sud de Lima. Aici vechii indieni au construit mii de linii ce infatiseaza pasari, paianjeni, soparle, gorile, pesti si alte animale. Bizar este faptul ca multe dintre aceste desene nu pot fi observate de pe Pamant, ci doar privite de sus. In urma unor cercetari amanuntite, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca aceste forme au o vechime de cel putin 1500 de ani. Insa cat de avansati in tehnologie sa fi fost vechii indieni Nazca, incat au realizat cu atata timp in urma astfel de reprezentari grafice?

Marele savant american Paul Kosok, a studiat desenele si a incercat sa gaseasca o legatura intre acestea si stele. El este de parere ca indienii au creat liniile de la Nazca in semn de adorare a zeilor, prin intermediul carora cereau in schimb recolta bogata.

Altii cred ca reprezentarile grafice nu au fost create de indieni, ci de extraterestri. Se crede ca rasa extraterestra viziteaza Pamantul inca din preistorie, si au creat liniile de la Nazca pentru a putea ateriza. Aceasta teorie este sustinuta de faptul ca astfel de linii ce infatiseaza animale nu sunt unice. Pe un versant al Muntelui Solitar se afla cea mai mare figura umana din lume. In America de Sud, se afla numerosi munti cu imagini reprezentand pasari in zbor, spirale si monstri antici semanand cu niste razboinici. Astfel de forme care infatiseaza animale sau oameni si se regasesc in mai multe colturi ale lumii ii fac pe conspirationisti sa se gandeasca la faptul ca au fost create de extraterestri.

Sunt si persoane care considera ca liniile din Nazca n-au de-a face cu extraterestrii, ci constituie dovada ca vechiul popor Nazca pusese la punct o misterioasa tehnologie avansata.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.