Conspiratie: Motivul pentru care a intrat SUA in cel de-Al Doilea Razboi Mondial


Motivul pentru care a intrat SUA in cel de-Al Doilea Razboi MondialUnul dintre momentele hotaratoare ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost atacul -"surpriza" al japonezilor asupra "Pearl Harbor", in urma caruia SUA au intrat in razboi. Fara acest atac si fara implicarea SUA in Europa de Vest, e posibil ca lumea de dupa razboi sa fi aratat cu totul altfel.

Conform unei teorii a conspirationistilor, presedintele de atunci al SUA, Franklin D, Roosevelt, dorea cu orice pret sa contribuie in cel de-Al Doilea Razboi Mondial pentru libertate, insa era retinut de catre opinia publica, caci promisese pana sa ia mandatul ca nu va participa la nici un razboi strain.

Dar pentru a revolta opinia publica si pentru a o face sa ceara ca SUA sa participe la razboi, Roosevelt a pus la punct un plan prin care i-a obligat pe japonezi sa atace "Pearl Harbor", ca mai apoi SUA sa se implice in cel de-Al Doilea Razboi Mondial in Eurpa de Vest. Mai exact, Roosevelt a blocat conturile si a confiscat bunurile Japoniei si a refuzat accesul navelor japoneze in canalul Panama. Toate aceste hotarari pe care le luase SUA a iritat Japonia, ca mai apoi, in 1941, asiaticii sa atace Pearl Harbor. Acest atac a facut opinia publica sa ceara presedintelui SUA sa intre in razboi.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.