Evolutia culturii si a cunoasterii


Evolutia culturii si a cunoasteriiTendintele culturale circula astazi mult mai rapid si sunt tot mai subordonate legilor pietei. De exemplu, daca in anii 1940 muzica era o distractie pentru recreere in timpul liber, din anii 1970 acompaniaza umanitatea peste tot. Astfel, muzica pop cunoaste o raspandire mai mare decat cea clasica. Muzica pop se transforma in conformitate cu dezvoltarea si cu schimbarea rapida a modelelor si stilurilor, in functie de cererea industriei de consum.

Cultura elitista a devenit mai diversa si mai complexa. Noi stiluri si curente, cum ar fi pictura abstracta, se raspandesc in toata lumea. Cel putin pana in anii 1970, nu se putea vorbi aproape deloc despre etape si miscari, in timp ce astazi acest lucru este posibil in majoritatea scolilor. Distinctiile dintre forme artistice diferite nu mai sunt la fel de transante ca inainte.

Dupa 1945, ritmul rapid al dezvoltarii caracterizeaza si domeniul stiintei. Niciodata pana acum nu au fost atat de multi oameni de stiinta, niciodata nu s-a dezvoltat cercetarea atat de rapid si niciodata pana astazi nu a existat o diferenta atat de puternica intre domeniile de cercetare. Engleza a devenit limba universala a stiintei. Ziarele si revistele prezinta descoperirile cercetarilor mult mai repede decat orice carte, insa astazi cea mai rapida si mai simpla forma de comunicare a informatiei este internetul, la care au acces tot mai multe persoane.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.