Fundacul polar (Gavia aretica)

Fundacul polar, Gavia arctica

Fundacul polar (inaltime 70 cm) este specia cea mai numeroasa dintre fundacii de la noi. Populeaza mai ales baltile Deltei, lagunele marine, sosind in anotimpul rece din regiunile de cuibarit ale tinuturilor nordice euroasiatice. De regula ierneaza pe coastele vestice ale Europei, Marii Negre, Marii Caspice etc. Spatele este negru cu siruri de pete albe, iar capul gri. Iarna penajul este uniform brun.

Fundacul polar depune doua oua iar puii sunt nidifugi.

Hrana consta in pesti, moluste, larve de insecte acvatice etc.

%d blogeri au apreciat: