Inchinarea dupa modelul ceresc


Oamenii sunt creati sa-si plece genunchii, sa-si inalte gandul si sa-si smereasca inima in devotiune inaintea lui Dumnezeu. Pe calea inspre viata cu Dumnezeu sunt, insa, putini care sa aiba sufletele intoarse spre Cruce. Unii oameni sunt dedicati muzicii. Viata lor o reprezinta sunetul care se revarsa in urechile lor sau cu care incanta auzul altora. Altii sunt devotati bursei. Ei petrec ore in sir citind cifre tiparite care pe noi, ceilalti, ne-ar plictisi de moarte. Unii sunt dedicati propriei lor infatisari. Viata lor se deruleaza intre oglinda si magazin. O parte dintre semeni este devotata sportului. In acest caz, timpul se scurge intre antrenamente obositoare si studiul cu pasiune al paginii sportive din ziar. Multi sunt devotati televiziunii. Mana pe telecomanda si orele par sa se scurga pe nesimtite. Sau computerului…

Iisus, Imparatul Imparatilor, Cel care i-a facut pe oameni inchinatori, sufera pentru cei care nu-si fac timp sa se gandeasca la El, sa vorbeasca cu El si sa-L asculte! Ultima carte a scripturii, Apocalipsa, consemneaza avertismentul ingerilor impotriva inchinarii la propria persoana, pe care o condamna drept idolatrie. Babilonul si fiara sunt osandite din cauza sistemului lor organizat de inchinare sinelui. Dupa ce infiereaza dragostea pentru sine, aratand cititorilor greseala ce o pot face, le adreseaza invitatia de a se inchina numai lui Dumnezeu.

Daca noi suntem de parere ca exista vreo cale de a ne mantui singuri si ne atribuim o parte din slava pentru actiunile noastre, atunci sfarsim inchinandu-ne noua insine in loc sa ne inchinam lui Dumnezeu.

Daca noi credem cu adevarat in divina indreptatire oferita de Iisus si pe care o primim prin credinta, atunci vom petrece timp venind la Iisus, inchinandu-ne Lui, slavindu-L pe El si invatand sa ne incredem in El.

Daca, in adevar, avem de gand sa ne prosternem fiintele inaintea lui Dumnezeu, atunci nu putem sa ne petrecem viata inchinandu-ne noua sau altora.

„Cine nu se va teme, Doamne, si cine nu va slavi Numele Tau? Caci numai Tu esti sfant, si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale au fost aratate!” (Apocalipsa 15.3).

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.