Pelicanul de mare (Pelecanus occidentalis)

Pelicanul de mare, Pelecanus occidentalis

Pelicanul de mare (inaltime 100-135 cm), raspandit de pe coasta vestica a Canadei pana-n sudul Americii de Nord, in Antile. Pescuieste numai in apa de mare, plonjand asupra pestelui de la inaltimi de 20 de cm. Socul contactului cu apa este amortizat de un strat de aer aflat sub pielea pieptului. Este caracterizat printr-un cioc foarte lung, pana la 1/2 metru, maxilarul inferior fiind prevazut cu un sac de piele ce se poate dilata mult, si in care pestii se prind ca intr-un volog. Acesta nu se poate scufunda, datorita greutatii mici, datorita oaselor pneumatice usoare si a sacilor aerieni mult dezvoltati, care trimit ramificatii pana sub piele. Adultii au colorit cafeniu-albicios pe spate si cafeniu inchis pe abdomen, iar puii cafeniu pe spate si alb dedesubt.

%d blogeri au apreciat: