Rata motata (Aythya fuligula)

Rata motata, Aythya fuligula

Rata motata (inaltime 44 cm) este o pasare de iarna si vine la noi din nordul Eurasiei. Se intalneste in special in Delta Dunarii si complexul lagunar Razelm, unde apa de obicei nu ingheata. Coloritul masculului este negru cu flancurile si pantecele albe; al femelei este cafeniu. Specia ierneaza si in jurul Marii Mediteranene si sudul Asiei. Putine perechi raman sa cuibareasca la noi in Delta, in locurile retrase, bogate in vegetatie subacvatica, restul urmand a cuibari in nordul Eurasiei.

%d blogeri au apreciat: