Pasarile Cioc-în-teacă (Chionis)

Cioc-în-teacă, Chionis

Sunt raspandite in regiunea antarctica si au caracteristica o teaca cornoasa la baza ciocului. Sunt singurele pasari din regiunea antarctica lipsite de palmatura. Exista doua specii, albe ca zapada, ce traiesc parazite pe langa coloniile mansotilor, carora le rapesc ouale. Se hranesc si cu alge sau moluste.

Cioc-în-teacă cu picioarele albastre (Chionis alba) (inaltime 42 cm), cuibareste in sudul insulei Georgia, sudul insulei Orkney si Tara Graham.

Cioc-în-teacă cu picioarele roşii (Chionis minor) (inaltime 42 cm), cuibareste in insulele Kerguelen, Crozet, Printul Eduard etc.

%d blogeri au apreciat: