Prundasul gulerat mic (Charadrius dubius)

Prundasul gulerat mic, Charadrius dubius

Prundasul gulerat mic (inaltime 16 cm) se intalneste de obicei in vecinatatea apelor curgatoare, dar si a celor statatoare, cu plaje deschise, cat si in regiunea inferioara a raurilor montane. Corpul este cafeniu deasupra si albicios pe partea ventrala, pe cap avand pete negre. Pe piept are un guler negru. Migreaza toamna spre locurile de iernare din Africa centrala, peninsula Arabia si regiunile de coasta ale Asiei sud-vestice pana-n India. Se hraneste cu insecte, larve, viermi, crustacei etc.

%d blogeri au apreciat: