Nagâțul de stepă (Vanellus gregarius)

Nagâțul de stepă, Vanellus gregarius

Nagatul de stepa (inaltime 30 cm) apare accidental la noi, ca pasare ratacita, fiind o specie ce cuibareste in Asia centrala si ierneaza in Africa de nord-est si vestul Indiei. Are corpul cafeniu, cu negru pe crestet si pantece. Ca hrana consuma insecte, larve, viermi, crustacei etc.

%d blogeri au apreciat: