Podul suspendat Verrazano-Narrows din New York


Podul suspendat Verrazano-Narrows din New York

Podul suspendat Verrazano-Narrows din New York

Podul Verrazano-Narrows din New York, care are o lungime de 1298 m intre cei doi piloni de sustinere si cate 370 m de fiecare parte pana la mal. El leaga doua cartiere din oras peste un golf. Inaltimea pilonilor, inclusiv fundatia, este de 262 m pentru unul si 242 m pentru celalalt, iar inaltimea pilonilor deasupra apei este de 210 m.

Pilonii sunt formati, fiecare, din cate doua picioare (unite la partea superioara de o traversa); printre acestea trece soseaua, care are 12 benzi de circulatie (o latime totala de 35 m).

De fiecare parte a soselei se afla cate doua cabluri de otel cu diametrul de 87 cm; deoarece aceste cabluri foarte rigide nu puteau fi intinse peste golf, constructia lor s-a realizat pe loc, din 26108 "fire" de otel fiecare (61 de otgoane, fiecare a cate 428 de fire de otel, de grosimea unui creion).

Cablurile s-au realizat prin simpla suprapunere si apoi presare. Lungimea firelor din care s-au construit cablurile reprezinta 2/3 din distanta Pamant-Luna (233.305 km). De aceste cabluri s-au prins cablurile verticale, care sustin podul propriu-zis.

Patul podului este format din placi de tabla striata in grosime de 125 mm, peste care s-a turnat un strat de beton cu bitum gros de 50 mm. Inaltimea libera sub pod de la nivelul marii este de 70 m.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.