Cocosul de prerie (Tympanuchus cupido)


Cocosul de prerie

Cocosul de prerie

Acesta, cu o de inaltime 45 cm, populeaza regiunile din vestul Americii de Nord. Masculii au pe laturile gatului niste portiuni de piele golase ce devin evidente in epoca imperecherii, cand mai multe pasari se aduna si rotesc pe o arena comuna.

Penajul este cafeniu deschis, vargat, cu zone albicioase. Hrana consta in fructe, boabe, muguri, frunze, ace de conifere, seminte, insecte, larve etc.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: