Prepelita de virginia (Colinus virginianus)


Prepelita de virginia

Prepelita de virginia

Aceasta, cu o inaltime de 22 cm, este raspandita din sudul Canadei pana in Mexic si Guatemala. Are un penaj cafeniu roscat. Femela e de o nuantapamantie.

Ziua sta in camp deschis, iar noaptea sub tufisuri, printre arbori. Se hraneste cu seminte, boabe, insecte. Depune pana la 24 de oua in ponta – cel mai mare numar cunoscut la o pasare salbatica – pe care ambii soti le clocesc alternativ.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: