Melcul Yeti


Melcul Yeti

Melcul Yeti

In apele din apropierea tarmurilor Africii de vest traieste cel mai mare melc din lume, Cymbium proboscidalis, numit de catre senegalezi „melcul yeti”.

El atinge o greutate de 7-8 kg. El creste atat de mult, incat la un moment dat nu mai incape in propria lui cochilie care ramane ca o tichie pe imensul corp, revarsat pe nisip.

Mancarea traditionala a bastinasilor, numita tibuden, cuprinde mai totdeauna carne sarata de yeti la care ce adauga orez si peste.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: