Leul


Leul

Leul

Leul este unica felină care trăiește și vânează în grup. Masculul, adesea denumit „regele animalelor”, tronează maiestuos cu frumoasa lui coamă printre femelele clanului său. Pentru a ține intrușii la distanță de teritoriul lui, scoate răgete teribile care se aud de jur împrejur pe o rază de 10 km.

Cu toate acestea, este un leneș teribil, care petrece aproape 20 de ore pe zi dormind sau odihnindu-se. De altfel, grupul este condus de o leoaică. Și tot leoaicele sunt cele care vânează și se ocupă de pui. Puii de leu sunt mici ghemotoace de blană care petrec primele trei luni de viață alături de mama lor, departe de restul grupului.

Către vârsta de trei ani, tinerii masculi adulți sunt goniți de către masculul dominant. Atunci ei încearcă să ia locul unui mascul dominant în alt grup.

Leul mascul poate cântări până la 250 kg, iar femela până la 150 kg. În sălbăticie leul nu trăiește mai mult de 10 ani, dar în captivitate ajunge până la 35 de ani.

persoane au considerat acest articol util. Dacă ți-a fost de ajutor, te rog să lași un vot.
%d blogeri au apreciat: