Antilopa dik-dik


Antilopa dik-dik
Foto: wikipedia.org

Antilopa dik-dik

Antilopa dik-dik este una dintre cele mai mici antilope din lume având lungimea de 60 cm, înălțime de 35 cm și o greutate cuprinsă între 3-4 kg. Numele îi vine de la micile strigăte pe care le scoate atunci când este neliniștită.

Poate scoate și sunete foarte ascuțite. Antilopa dik-dik este un animal timid care o ia la fugă prin salturi în zig-zag la cel mai mic zgomot suspect. Doar masculul are coarne. Spre deosebire de multe antilope, dik-dik nu este apreciată de oameni pentru carnea sa și, ca atare, ea nu este tulburată de vânători.

Pe de altă parte, atunci când este urmarită de un prădător, talia mica îi permite să se strecoare prin desișurile spinoase, ceea ce îi descurajează frecvent pe urmăritorii săi! Din aceasta cauză, ea trăiește în special în regiunile mărăcinoase ale savanei.

În ciuda acestui avantaj, este totuși foarte prudentă și așteaptă căderea nopții pentru a ieși să-și caute hrana. Ea paște iarba și frunze de acacia și se hrănește de asemenea cu fructe care îi asigură cea mai mare parte a apei de care are nevoie. Antilopa dik-dik trăiește până la 10 ani.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.