Hiena


Hiena
Foto: wikipedia.org

Hiena

Hiena este probabil animalul cel mai puțin plăcut din savană. Aerul său prefăcut, reputația de laș și obiceiul de a consuma hoituri se află, în mod evident, la originea lipsei sale de popularitate.

Strigătul său seamănă cu un hohot oribil, aducându-i și numele de „hienă răzătoare”; ea poate să și latre, să mârâie și chiar să imite răgetul leului! Mesele sale sunt alcătuite în cea mai mare parte din resturi de animale ucise de lei și gheparzi, resturi pe care și le dispută cu vulturii.

Fălcile sale au o putere incredibilă și îi permit să sfărâme fără nici un fel de greutate oasele de zebră sau de bivol pentru a le mânca măduva. Uneori, vânează ea însăși; o face în haite, la căderea nopții și își urmărește prada pe distanțe foarte lungi. I se întâmplă chiar să atace leii! La hiene, contrar multor animale, femelele sunt mai mari decât masculii; de altfel, întotdeauna o femelă mai bătrână conduce grupul.

Hiena atinge o viteză de 60 km/h, iar la maturitate corpul are o lungime cuprinsă între 1m-1,5m și o greutate cuprinsă între 41-86kg.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.