Antilopa de apa


Antilopa de apa
Antilopa de apa

Antilopa de apă

Antilopa de apă este o antilopă de talie mare care poate depăși lungimea de 1,5 m și la maturitate femela poate cântării până la 200 kg, iar masculul până la 300 kg.

Este o specie destul de rară, dar poate fi intâlnită în majoritatea regiunilor Africii. Antilopa de apă trăiește în turme mari, de obicei pe lângă o sursă de apă (râu, mlaștină) pe care nu ezită să o traverseze fie în mers, fie înot.

Doar masculul are o pereche de coarne inelate și cu o formă caracteristică. El le folosește pentru a se apăra de prădători. În perioada de împerechere, coarnele îi servesc și la luptele care stabilesc ierarhia între masculi.

Aceste lupte sunt mai ales rituale și puțin violente. Masculul cel mai puternic alege femelele care vor alcătui haremul său. Fiecare femelă dă naștere unui singur pui, după o perioadă de 7 până la 8 luni de gestație.

Puiul este înțărcat la aproape 4 luni; el atinge maturitatea sexualã către 2 ani dacă este femelă și către 3 ani dacă este mascul. Antilopa de mlaștină are o speranță de viață de 17 ani.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.