Sir William Fletcher Barrett (1844-1926)


Sir William Fletcher Barrett

Sir William Fletcher Barrett

Sir William Fletcher Barrett (n. 10 februarie 1844 - d. 26 mai 1925), după ce a lucrat sub conducerea lui Tyndall la Royal Institution, a fost numit profesor de fizică la Royal College of Science în orașul său natal, Dublin; și, în timp ce se află acolo, i s-a trezit interesul în "înaltele fenomene" ale mesmerismului, demonstrate cu copiii unui prieten de-al lui, care, pe când se aflau în tranșă, reacționau la senzații la fel cu mesmeristul - simțind durere dacă el simțea durere, simțind gustul a ceea ce gusta el.

O informare asupra subiectului citită de Sir William Fletcher Barrett i-a înfuriat pe unii membri de căpetenie ai British Association, care l-au acuzat că târăște spiritualismul în deliberări; și-a continuat însă investigațiile asupra "comunității de senzații", ca și a bântuirilor de tip poltergeist.

După șase ani, a adunat un grup de spiritualiști de marcă, printre care se aflau Myers și Gurney, întâlnire ce a dus la fondarea Societății pentru Cercetări Metapsihice (SPR).

Cercetător neobosit, Sir William Fletcher Barrett a organizat prima investigare completă asupra dowsing-ului pe spezele Societății, înainte de a-i deveni președinte, în 1904. Mai târziu, a condus ceea ce rămâne cel mai sofisticat studiu al comunicațiilor prin planșa ouija, iar raportul vizitei sale la Belfast, unde a luat parte la o ședință de spiritism cu W.J. crawford și cercul Goligher, a depus mărturie asupra autenticității rezultatelor pe care le consemnase Crawford.

Cărțile lui oferă imaginea clară a studiului cercetării metapsihice în aceea perioadă; iar "Death-ed Visions" (1926), publicată postum și atrăgând puțină atenție în epocă, s-a dovedit că punea în umbra rezultatele studiilor mai sistematice asupra viziunilor oamenilor care avuseseră eperienței de apropiere a morții.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.