Biserica Sf. Gheorghe din Lalibela (Etiopia)


Biserica Sf. Gheorghe

Biserica Sf. Gheorghe

Micuțul oraș Lalibela, situat în Etiopia, este căminul unora dintre cele mai impresionante locașuri de cult din lume, aici regăsindu-se 11 biserici.

Fiecare biserică a fost lucrată săpându-se, în primul rând, un șanț adânc în jurul zonei cu pricina, iar mai apoi, cu multă minuțiozitate s-a trecut la săparea interiorului blocului de piatră rămas în centru.

Cea mai încăpătoare biserică este înalta de 12.50 metri. Toate lucrările au fost realizate cu ciocanul și cu dalta, performanță ce uimește chiar și după 800 de ani.

Dintre acestea, cea mai impresionantă este cea a Sfântului Gheorghe (Bet Giorgis). Situată în partea de vest a văii cu bisericuțe, construcția coboară 12.50 metri de la nivelul solului.

Tavanul acesteia ne înfățișează forma unei cruci grecești. Aceasta a fost construită după moartea regelui Lalibela (c.1220) de către soția sa, drept memorial al sfântului rege.

Biserica Sfântului Gheorghe reprezintă culmea arhitecturii acestui loc unic în lume.

Biserica Sf. Gheorghe este o biserică monolit în regiunea Amhara, Etiopia. Este numită "a opta minune a lumii".

Conform istoriei etiopiene, biserica a fost construită în urma unei viziuni pe care a avut-o regele Gebre Mesqel Lalibela of the Zagwe.

În viziune, spunea regele, Dumnezeu şi Sfântul Gheorghe i-au explicat exact cum poate fi construită biserica.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.