Cleopatra – ultimul faraon al Egiptului


Cleopatra

Cleopatra

Cleopatra a fost una dintre primele și cele mai puternice femei din lume. Născută în anul 69 Î.H. în Alexandria, regina a fost ultimul faraon al Egiptului, o femeie ambițioasă, puternică și dornică de lucruri mărețe pentru poporul ei. Regină la doar 17-18 ani, Cleopatra vorbea 9 limbi străine, era o tânară carismatică, seducătoare și îi încânta pe toți cei din jur prin vocea ei melodioasă.

Deși Cleopatra nu avea sânge egiptean, ea a fost singura din casa ei care a învățat limba egipteană. Pentru a-și spori influența asupra poporului egiptean, a fost proclamată fiica lui Ra, zeul soarelui la egipteni.

Cu o inteligență sclipitoare, un farmec natural și o ambiție neînfrânată, regina pare să fi fost o persoană extrem de carismatică, în ciuda faptului că mai toți istoricii susțin că la capitolul frumusețe nu stătea prea grozav.

A știut, cu siguranță, să le sucească mințile liderilor romani, cu ajutorul cărora a reușit să conducă singură Egiptul, încă de când avea doar 18 ani, înlăturând orice rival. Nu mai contează, așadar, gurile rele care spun că regina ar fi avut nasul prea mare, părul prea roșcat sau prea carlionțat ori că nu îi plăcea să se împodobească, după obicei, cu bijuterii.

La 22 de ani, Cleopatra l-a sedus pe însuși Cezar, pe atunci în vârstă de 50 de ani și căsătorit, căruia i-a dăruit și un fiu. După moartea lui Cezar, a urmat Marc Antoniu, la rândul său vrăjit de persuasiva regină. Cuplul format de Antoniu și Cleopatra a rămas, de atunci, în “galeria” marilor iubiri ale istoriei, bucurându-se de mai multe ecranizări. Cei doi au și fost înmormântați unul lângă celălalt, după sinuciderea Cleopatrei, la 39 de ani. Mormintele lor sunt acum acoperite de Marea Mediterană, parcă pentru a nu fi tulburate niciodată...


Sursa: Prof. Sima Violet, Bogdan Alexandra, Condrat Doina, Nitache Ariadna, Sechila Violeta

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.