Peninsula Sinai


Peninsula Sinai se localizeaza in Egipt, are o forma triunghiulara cuprinsa intre Marea Mediterana la nord si Marea Roșie la sud, iar suprafata totala este de 60.000 km². 

Istorie:
Peninsula Sinai a fost locuita inca din preistorie si intodeauna a fost o ruta comerciala. Peninsula a fost parte din Egipt in timpul primei dinastii a Egiptului antic, in urma cu circa 3100 I. Hr. Cu toate acestea au fost perioade de ocupatie straina in ultimii 5000 de ani. Sinai a fost denumita tara turcoaz de catre vechii egipteni, care au exploatat peninsula.

Geografie:
Peninsula Sinai se invecineaza la vest cu Canalul Sues si Golful Suez, la nord-est cu desertul Negev al Israelului, iar in sud-est cu golful Aqaba. Este o peninsula calda-arida unde desertul se intinde pe o suprafata de 23.500 km².

Sinai este, de asemenea, una dintre cele mai reci provincii din Egipt, datorită altitudinilor mari și topografiilor muntoase. Iarna temperaturile din unele orașe pot ajunge la 3 grade Fahrenheit (11℃).

Populatie si turism:
În 1960 recensământul egiptean din Sinai a enumerat o populație de aproximativ 50.000. În prezent, datorită în mare parte turismului, populația este în prezent estimată la 1, 4 milioane.

Sinai a devenit o destinație turistică datorită setării sale naturale, recifurilor bogate de corali și istoriei biblice. Muntele Sinai este unul dintre locurile religioase cele mai semnificative din credintele abrahamice.


Autor: Dau Nandin

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.