Cum să ai grijă de forma fizică în sezonul de toamnă?


cumsaaigrijadeformafizicainsezonuldetoamna 1

Unii oameni aleg să își petreacă zilele de toamnă în casă, cu o cană de ceai în mână citind o carte interesantă sau sub o pătură călduroasă, în fața televizorului. Specialiștii recomandă să ai grijă de corpul tău și starea fizică indiferent de momentul din an. În acest articol, vei învăța cum să te menții în formă în lunile de toamnă.

Sporturi de toamnă – activități în aer liber

Începutul toamnei înseamnă adesea după-amiezi încă destul de calde, care te încurajează să fii activ și să practici sport în aer liber. Joggingul, mersul pe bicicletă sau pe role sunt perfecte pentru a te bucura de ultimele zile frumoase din an. Aceste tipuri de antrenamente te vor încărca cu energie și te vor ajuta și să ai grijă de silueta ta. Oxigenarea corpului și posibilitatea de a admira peisaje colorate de toamnă sunt alte avantaje pe care ți le aduc acestea, mai ales dacă optezi pentru ture mai lungi în afara orașului.

Poți transforma aceste activități și momente într-o tradiție de familie. Astfel de practici, în cazul copiilor mai ales, vor transmite dragostea pentru sport și activitate fizică. Propriul exemplu este important la vârste mici.

Dacă preferi să stai în casă în serile reci, este complet de înțeles, vremea mohorâtă nu este prielnică pentru sport. Însă te poți bucura de razele blânde ale soarelui în timpul zilei. Optează pentru sesiuni scurte de alergare timpul zilei pentru a te menține în formă. Pentru un plus de confort încălțămintea comodă, hainele călduroase și accesoriile potrivite te vor ajuta să te bucuri de beneficiile aerului proaspăt toamna. De asemenea, un echipament electronic pentru activități sportive îți poate fi de mare ajutor în funcție de momentul și locul în care alegi să faci mișcare deoarece, spre exemplu, te poate ghida în traseul pe care să-l urmezi în mișcarea pe care ți-ai propus-o s-o faci, un gadget te poate înștiința în timp real cu privire la distanța parcursă, bătăile inimii ș.a.m.d.

cumsaaigrijadeformafizicainsezonuldetoamna 2

Piscina și înotul pe timp de toamnă

Îți poți face un abonament la piscină dacă vrei să te bucuri și în acest sezon de beneficiile aduse de înot. Acest sport este unul complet, în special pentru că utilizează toți mușchii din corp în timpul antrenamentului. De asemenea, pe lângă pierderea kilogramelor în plus într-un timp record, te vei simți într-o stare fizică excelentă.

Dar există și alte beneficii pentru sănătate ale vizitelor regulate la piscină, și anume:

  • îmbunătățirea performanțelor organismului
  • reducerea stresului și creșterea stimei de sine
  • prevenirea bolilor de inimă
  • efect benefic asupra sistemului respirator și circulator
  • întărirea mușchilor coloanei vertebrale
  • scăderea în greutate – poți arde până la 600 kcal în timpul unei ore de antrenament
  • o formă de reabilitare după leziuni și intervenții chirurgicale

Nu vrei să pleci de acasă – alege antrenamentul în interior

Dacă nu ești entuziasmat să mergi la sală și preferi să rămâi acasă, te poți ocupa și de acolo de menținerea condiției tale fizice. Asociezi toamna cu serile petrecute sub o pătură caldă și vizionarea serialelor preferate? Ieși din această stare și efectuează, de exemplu, o serie de exerciții, chiar dacă o faci în fața televizorului. Totuși, este recomandat să te îmbraci în haine sport Gym Glamour adecvate.

Ia în considerare sesiunile de yoga și meditație – acestea te vor ajuta să îți calmezi mintea după o zi grea și să îți găsești echilibrul interior pentru stare spirituală bună și productivitate mai mare.

Întărirea imunității sau producerea endorfinelor fac ca sportul să fie unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru starea ta de bine. Și cine nu își dorește să fie fericit și sănătos, indiferent de vremea de afară!

Articol (P)

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.