Sucul de sfecla, recomandat bolnavilor de cancer

sucul de sfecla recomandat bolnavilor de cancer e1349713552537Sfecla rosie sau Beta vulgaris este o planta cultivata pe toate meridianele lumii si prezinta numeroase calitati nutritive si terapeutice. Este singura leguma ale carei vitamine si microelemente nu se distrug si nu se dezactiveaza prin procesul de prelucrare termica.

Din punct de vedere terapeutic, de la sfecla se folosesc atat radacinile, cat si frunzele. Frunzele pentru tratarea ranilor si a plagilor greu vindecabile, iar radacina pentru refacerea organismului aflat in convalescenta, oprirea dezvoltarii tumorilor, echilibrarea tensiunii si a sistemului nervos. Pigmentul pe care il contine sfecla este insa actorul principal in lupta cu necrutatoarea boala numita cancer. Folosirea ei ca medicament de prevenire a bolilor de sange se datoreaza, in primul rand, continutului mare de fier, dar si de hidrocarburi, amidon, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, vitaminele C, B1, B5, B6, PP, E, acid folic si provitamina A. Medicina moderna a confirmat calitatile vindecatoare ale sfeclei rosii in afectiuni precum: anemie, leucemie, cancer, gripa si viroze, boli hepatice etc. Aceasta se poate consuma in mai multe moduri: in stare cruda in salate (atat frunzele, cat si radacina); coapta la cuptor si asezonata cu leustean si usturoi; fiarta si rasa, in amestec cu hrean, cu garnitura; sub forma de suc.

Sursa: Revista Focul Vietii