S-a descoperit planeta care poate inlocui Pamantul


s a descoperit planeta care poate inlocui pamantulhuffingtonpost.com: Oamenii de stiinta pot fi la doar cativa pasi in descoperirea primei planete locuibile.

Gliese 581d este o planeta care orbiteaza steaua rosie-pitic, si poate fi primul candidat pentru mutarea umanitatii de pe Pamant.

581d nu este prima planeta descoperita despre care se crede ca omul poate supravietui. Anterior au mai fost descoperit inca doua planete, insa in urma unor cercetari amanuntite, au fost excluse din categoria posibilei vietuiri a omenirii, astfel ca a ramas pe lista doar 581d. Este vorba de 581e Gliese despre care s-a aflat ca este prea friguroasa si 581g care s-a dovedit a fi complet inexistenta.

In scopul de a stabili daca planeta 581d este un candidat viabil, oamenii de stiinta au utilizat un model nou de calculator care foloseste metode similare cu cele utilizate pentru masurarea climei de pe Terra.

In Gliese 581d o parte are lumina iar in cealalta parte este intuneric, ceea ce i-a dus pe cercetatori cu gandul ca la partea intunecata ar putea fi gheata. Dar dupa un nou studiu realizat in laboratorul meteorologie Dynamique de la Institutul Pierre Simon Laplace, s-a constatat ca din cauza stelei locale rosii lumina patrunde adanc in atmosfera de carbon, iar planeta reglementeaza caldura destul de bine.

Dupa aceste descoperiri, cercetatorii sunt de parere ca ar trebuii ajunga pe planeta Gliese 581d cat de curand posibil pentru a vedea daca rezultatele din laborator coincid cu ce este acolo.

Autor: huffingtonpost.com / articolenoi.com

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.