Cum sa cultivezi tomate in ghiveci


cum sa cultivezi tomate in ghiveci

Cu ajutorul sfaturilor noastre veti reusi sa cultivati tomate in ghivece. Alegeti soiuri actuale, precum "Tumbling Tom Red" sau soiul pitiv "Primabell".

Plantarea: in timpul plantarii din mai/iunie, nu alegeti ghivece prea mari: sunt suficiente ghivecele cu un volum de 7 pana la 12 litri. Pamantul in exces poate duce la probleme cu radacinile (putrezire), iar la ghivecele prea mici umiditatea este dificil de controlat.

Amplasarea: rosiile din ghivece prefera locurile calde din apropierea casei, dar nu soarele direct. Pe balcoanele sudice neumbrite se poate ajunge la o supraincalzire a radacinilor. In ciuda pamantului umed, plantele se pot vesteji. O umbra oferita de un copac sau de o umbrela ar fi foarte utila, la amiaza. Protejati ghivecele de ploaie, pentru a preveni bolile cauzate de ciuperci.

Ingrasamantul si apa: este bine sa le administrati o doza injumatatita (fata de indicatiile de pe pachet) de ingrasamant de tomate pe saptamana. Ingrasamantul complex nu este bun pentru rosii, deoarece depinde de caldura si de apa si, de aceea, eliberarea substantelor este neregulata. Udarea regulata si temeinica este esentiala.

Autor: Revista Kaufland
Sursa foto: hsny.org

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.