Busuiocul

busuiocul1 e1327839338108

Busuiocul Originar din Africa si Asia – in special din Indiile tropicale -, busuiocul a ajuns curand si in regiunea mediteraneana. De acolo a ajuns in Europa Centrala, in secolul al XII-lea.

Dintotdeauna au fost apreciate atat aroma busuiocului, cat si efectul sau vindecator in cazul tulburarilor de stomac si de intestin.

Cresterea: in functie de soi, planta anuala poate atinge o inaltime de 15 si 60 cm. Din iulie si pana in septembrie se deschid, la varfuri, flori mici, albe sau roz. Frunzeleovale sunt usor ondulate. Exista multe soiuri diferite, de pilda cu frunze mici si forma compacta „Balkonstar” sau cu frunze rosii „Dark Opal”.

Loc: busuiocul iubeste caldura si soarele. Solul trebuie sa fie bogat in humus si permeabil. Udati regulat planta.

Cultivare: semanati busuiocul la sfarsitul lui martie in ghivece, pe pervaz. Semintele se acopera usor cu pamant. Dupa rarire, rasadurile se cultiva din mai afara, la inrevale de 25 x 25 cm.

Autor: Revista Kaufland
Sursa foto: meg55-miannadraguta.blogspot.com

%d blogeri au apreciat: