De ce prioratul de Sion ascunde relatia intima dintre Iisus Hristos si Maria Magdalena?


As vrea sa incep cu o intrebare care suna cam asa: Iisus Hristos a fost un profet muritor sau doar un om simplu?

Cu totii stim ca cele mai multe teorii plauzibile sau mai putin plauzibile sunt raspandite in lumea intreaga de catre americani. Probabil ca scopul lor e sa scoata ceva pe piata care sa le umple buzunarele. In fine, nu vreau sa dau prea multa crezare teoriei care urmeaza, caci ma consider un crestin adevarat si ma supun legilor bisericesti.

O teorie conspirationista spune urmatorul lucru: ca Iisus Hristos nu ar fi fost un profet asa cum se crede defapt, ci doar un om de rand care s-ar fi casatorit cu Maria Magdalena, iar descendentii acestora au populat pamantul.

Se spune ca acest secret a fost pastrat ascuns de o veche societate numita Prioratul de Sion, din care faceau parte Leonardo da Vinci si Sir Isaac Newton. Secretul a fost bine pastrat pentru a apara puterea bisericii crestine, in special, a catolicismului.

Conspirationistii au ajuns la aceasta concluzia dupa ce au cercetat in amanuntit tabloul lui da Vinci "Cina cea de taina", in care, potrivit acestora, persoana pictata in dreapta lui Iisus nu este Apostolul Ioan, ci Maria, si ca forma literei "V", care se creeaza intre cei doi, se refera la simbolul feminitatii. Lipsa unui potir pe masa este o dovada in plus a adevaratei semnificatii a Sfantului Graal. Sfantul Graal ar reprezenta-o pe Maria Magdalena pe care Iisus o adora.

Pentru a ascunde paternitatea lui Iisus si pentru a-si pastra controlul, biserica a descris-o pe Maria Magdalena drept prostituata si s-a descotorosit de toate textele evanghelice care mentionau adevaratul sau statut, refuzand sa le includa in Noul Testament.

In incheiere vreau sa va comunica ca v-am prezentat o teorie care circula de ceva timp in lumea intreaga si care ne face pe toti sa ne punem un semn de intrebare. Intrebari pot fi multe, insa credinta adevarata in Dumnezeu nu poate muri niciodata, cel putin pentru mine.

persoane au considerat acest articol util. Votează dacă ți-a fost de ajutor.